Hypnose voor kinderen

Kinderen zijn over het algemeen eenvoudig en snel in hypnose te brengen. De reden hiervoor is dat zij er meer open voor staan. Ze ervaren hypnose vaak als plezierig of zelfs als een avontuur.

Ze hebben een levendige fantasie en hebben daarbij nog geen remmingen met bijvoorbeeld gedachten als “verlies ik de controle niet”, ”hoort dit wel bij mij”, “wat gaat hij doen”, enz. Kinderen beleven hypnose spelenderwijs en gaan op in hun fantasie. De veranderingen, die via positieve suggesties worden gedaan, worden dan sneller opgenomen en geaccepteerd. Ook een voordeel is dat bij kinderen de kritische grens nog niet optimaal functioneert.

Zie voor meer informatie over deze kritische grens en over hypnose in het algemeen deze film

Kinderen tot 14 jaar zijn over het algemeen goed met hypnose te behandelen. Kleinere kinderen, tot ongeveer 7 jaar, zijn erg gevoelig voor zowel positieve als negatieve suggesties en moeten dus met zorg worden benaderd.

Vanaf de tienerjaren is een kind nog steeds goed hypnotiseerbaar. Maar op deze leeftijd moet het kind het probleem wel zelf ervaren en herkennen. En het kind moet gemotiveerd zijn om er zelf wat aan te doen.

Hypnose bij kinderen kan voor tal van problemen worden ingezet:

Leerproblemen, faalangst, concentratieverbetering, nagelbijten, gebrek aan zelfvertrouwen, eetproblemen, vage medische klachten, fobieën, stress, angsten, bedplassen, slaapproblemen, gepest worden op school, stotteren, adhd, pdnos, hoog sensitiviteit / begaafd, autisme, onbegrip, en nog veel meer.

Als een kind onder dwang naar de sessie komt, om wat voor reden dan ook, dan zal het niet in hypnose gaan. Dit werkt ook zo bij volwassenen.


Duur sessie

Een sessie duurt ongeveer 45 minuten Voor het behalen van het juiste resultaat zijn er tussen de 4/6 sessies nodig.


Voorbereiding

Voor de start van de sessie dienen zowel het kind als de ouders voorbereid te zijn op de hypnosesessie. Hiervoor zijn de volgende films beschikbaar:

    Film voorbereiding ouders

    Film voorbereiding kind

Meer informatie

Wanneer interesse heeft kunt u hier terecht voor meer informatie.